Diversen

Licht, Trussen, Motortakels, Vertaalinstallaties, Interactive Voting System, Webinars

Eigenlijk alles wat niet bij het bovengenoemde hoort of juist al deze dingen ineen.
Natuurlijk is er bijna geen video zonder audio en zullen alle beeld geschakeld moeten worden.

Trussen bijvoorbeeld hebben niet direct iets met audio en video te maken, maar wel weer als je er speakers en projectoren in hangt. En ook licht in allerlei soorten en maten.
Hiervan heb ik tot zover verstand dat ik lampen kan inhangen, bekabelen en in sommige gevallen kan adresseren. Maar een show programmeren en draaien laat ik maar aan de echte Lichtmannen over.

Tolken hebben audio nodig en in sommige gevallen video, maar hier horen ook nog andere dingen bij, zoals de tolken-booth, de tolkenposten programmeren en de IR stralers zo neerzetten en afregelen dat het signaal op elke plek in het publiek ontvangen kan worden.

Verder heb je bijvoorbeeld nog stemmen, hoewel het steeds meer met Kahoot! en Mentimeter en andere Poll-apps, wordt er soms ook van lokale systemen gebruikt.
Hiervan kan ik IVS (interactive voting system) waarvoor ik scripts kan schrijven en het systeem bedienen.

Een andere discipline die vooral het laatste jaar een enorme toename heeft gekend is Webcasting en Webinars.
Hiervoor is natuurlijk ook audio en video nodig in de vorm van schakelapparatuur en bedienen van (dome-)camera’s, powerpoints en video’s, ook verlichting is hier belangrijk zodat de sprekers goed uitgelicht worden. Alles samengevoegd kan het via diverse platforms gestreamd worden.